אודות

כנסיית סנט אנדרוז, נבנתה כזיכרון לחיילים הסקוטי שמתו באזור במהלך מלחמת העולם הראשונה היא קהילה של הכנסייה של סקוטלנד. אבן היסוד הונחה על ידי פילדמרשל לורד אלנבי על 7 מאי 1927 והכנסייה נפתחה בשנת 1930. שירותים מתקיימות בכל יום ראשון ויש בית הארחה מספק אירוח למבקרים. הממשלה הנוכחית (מאז 2006) היא הכומר ג'יין Barron, לשעבר השר בכנסיית Stobswell בדנדי, סקוטלנד.
כמו ביהדות ובאסלאם, העיר ירושלים יש משמעות מיוחדת לנצרות. המשימות סקוטיות הראשונות לגליל החלו באמצע המאה ה -19, ובמשך 100 השנים הבאות הפרסביטריאנים סקוטיים היו מעורבים באופן פעיל בתחומי החינוך והרפואה. תהילים 122 מושר תמיד בכל שנה בעצרת הכללית של הכנסייה של סקוטלנד שנערכה באדינבורו בכל חודש מאי:
"התפלל שירושלים יכולה להיות
שלום ואושר:
תן להם שאוהב אותך ושלומך
עדיין יש לי שגשוג. "
(הפסוק הראשון של מזמור 82 בכנסיית hymnary סקוטלנד, מהדורה רביעית) בעקבות מלחמת העולם הראשונה, המנדט הבריטי בפלסטין נמשך עד 1948. זה הגדיל באופן משמעותי את מספר הסקוטי חיים ועובדים בירושלים. בעקבות סיום המנדט הבריטי והקמתה של המדינה ישראל, מספר הסקוטי עבודה בירושלים ירד באופן דרסטי. המיקום הבולט של הכנסייה על קו הרקיע של ירושלים גם הוכיח קושי, בהתחשב בעובדה שהיא מצאה את עצמה קרובה מאוד לירושלים החלוקה פוליטית 'הקו הירוק' ומנותק מהקהילה הנוצרית בעיר העתיקה. הבניין עדיין נושא סימנים מנלחמים במלחמת ששת הימים ב -1967.
עם גידול במספר המבקרים נוצריים לירושלים, הכנסייה ובית ההארחה שלו התחילו לספק למבקרים רבים יותר. בשנים האחרונות, הכנסייה הסקוטית, הן באמצעות הקהילה בסנט אנדרו ויסודי המקומית שלה מועצת משימת העולם, הפכה מודעת לצורך לא רק לממשלה לצליינים מחו"ל, אלא גם כדי לקדם פיוס ולעסוק יותר באופן מלא עם עמים ובעיות של קרקע בעייתית זה. ניתן ליצור קשר בבית הכנסייה ואורחים בבית ההארחה הסקוטי סנט אנדרו, ת.ד. 8,619, רחוב דוד רמז 1, 91086. קישור חיצוני ירושלים
הכנסייה של סקוטלנד יש גם מתקנים אחרים בסביבה - בעיקר Tabeetha בית הספר (בית ספר בשפה אנגלי ביפו שבו נוצרי, יהודי וילדים מוסלמים כולם מוזמנים) ולאחרונה (ו-- בשל העלות - השנויה במחלוקת) שופצה כנסיית המרכז וסקוטלנד מלון סקוטי בטבריה. קישור חיצוני